Siirry pääsisältöön

Syyskuu 2020

 Etäopiskelua ja pienemmän suojelua taudeilta.
Pitkästä aikaan ihan meidän perheen tarinaa ja tämän hetken asioita. Haluan omassa blogissa kirjoittaa omia ajatuksia, tunteita tai tämän hetkistä tilanetta arjestani. Minun 4.luokkalainen siirtyi etäopiskeluun, Mikkelin korona tilanteen takia. Täällä on muutama päivä pidetty etäopiskelua, poikani on suoriutunut todella omatoimisesti, välillä äiti käynyt auttamassa. Eilen pääsin pitkästä aikaan piirtämään pojalleni ympän harjoitus koetta, minun lempi aihessta niitty kasveista. Piirtäminen on kivaa. Minulla on tapana tehdä pojalleni harjoitus koe, ennen oikeaa koetta. Sillä tavalla pystyy tarkistamaan, osaako poika koe aluetta. Ja tämä äiti tekee kaikkensa pojan koulu opiskeluun ja kannustamiseen. <3
Etäkoulua jatketaan vielä tuleva viikkokin, tässä tämä menee, kun olen pienimmälle omaishoitajana. Otin kaiken varalta esikoululaisen kotiin, anoin lomaa ja hoidan hänen esiopetuksen. Tyttöni kanssa ollaan tehty annettuja tehtäviä, luettu, kävelty, leikitty, tehty ruokaa. 

Tänä vuonna ollaan paljon mietitty omaa liikkumista ja ihmisten näkemistä tämän koronan takia. Yritetään kaiken mahdollisen tavan suojella rakasta Markusta. Kun viime viikolla Mikkeliin tuli paljon korona uutisia, tuli aika pelottava fiilis. Vielä enemmän haluaa suojella Markusta ja muita lapsia. Pojallani on sellaisia sairauksia, että perus flunssa kuume voi olla pahasta hänen sydämelle, aina jos tulee korkea kuume on mentävä sairaalaan näytille. Pojallani on synnynäinen sydävika ja vaikea atsma. Atsma oireet pahenevat flunssan yhteydessä, silloin tarvitsee lääkkeitä enemmän. Poikani on useamman virus taudin sairastanut, ja joka kerta on ollut tauti pahempi. Vaikka tällä hetkellä lapset harvemmin sairastaa koronaa, mutta se voi olla meidän pojalle kohtolokas, kun sydän ei toimi normaaliisti. Minun tehtävänä on äitinä ja omaishoitajana  suojella tota pientä rakasta. Tämä vuosi on ollut aikamoinen, hurja ja pelottava. Kaipaan normaalia elämää, toivottavsti sellainen vielä joskus tulee. 

Eilen katsottin Elämän lapsien ohjelma. 💗 Ohjelman katsominen toi sairaala muistoja mieleen viime vuodelta ja kyyneleitä silmiin. Ohjelma koskettaa, ja asia on tärkeä kaikille lapsi potilaille.  Pojan sydän leikattiin lastensairaalassa marrakussa 2019. Markukselle tulee jossain vaiheessa toinen sydänleikkaus eteen, koska ensimmäinen epäonnistui. Huomenna on sydän kontrollit, tietää paremmin missä mennään, jännittäviä hetkiä.  Toivotan jokaiselle kaikkea hyvää tulevaan syksyyn!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lokakuu 2019

Valotaulu

Tilasin pari viikkoa sitten ensimmäisen valotauluni, tietenkin joulun punaisen värin mukaan. Tämä on super ihana, tyttönikin ihastui. Toinen huutelee joulupukkia! Jätettiin esille ensimmäinen joulu aiheinen koriste, tämä taulu. 
Kohta paistamaan tytön kanssa pipareita. :) Tyttöni haluaa leipoa jo ensimmäiset piparit. Tästä tämä joulu fiilis lähtee käyntiin. :) 💗
Rauhallista iltaa! 

Toukokuu 2020

Ihanat kukka-amppelit
Kävin eilen pyörähtää aamulla aikasin asioilla riskiryhmäläisten aikaan ruoka ostoksilla ja heti klo 7.00 K-raudassa. K-raudassa hiukan innostuin ostin kesäkukkia, suojaan kaikki vielä halla öiltä. Nämä ihanat amppelit lähti mukaan, yksi amppeli maksoi 10 euroa, ei paha. Minusta tämä amppeli on kaunis, maahumala laskeutuu vesiputouksella ja vaalea petunia ja miljoonakello. Postaan myöhemmin lisää muista kukista. 
Ihanaa iltaa sinulle!

Huhtikuu 2019

Vauvan tuoksua on ollut 2 viikkoa.

10.4 syntyi meidän pieni klo 13.39 kiireellisellä sektiolla Mikkelin keskussairaalassa. Minua rupesi sinänä päivänä koskemaan vatsaan, vielä istukan kohdalle. Edellisenä päivänä olin huolissan itsestäni ja pienestä, kun kävin Mikkelin sairaalassa ultrassa. Silloin huomattiin vauvan virtaukset huonontuneet ja minun istukan toiminta. 

Onneksi minulle tuli se kova vatsa kipu, ilmeisesti istukka oli irtoamassa ja supistukset kovenivat. Mentiin Mikkelin keskussairalaan klo 11.45 ja siitä suoraan tarkkailuun. Sydänkäyrällä näkyi kohdun supistukset ja tuli vauvan sydänäänen lasku. Sen jälkeen tutkimus huone oli täynnä lääkäreitä ja hoitajia. Syynnytyslääkäri sanoi, että minua ei enää ehditä siirtämään Helsinkiin leikkaukseen, kun vauvalla on hätä. Siitä ruvettiin minua heti valmistelee leikkaukseen. 

Pieni syntyi klo 13.39 kiirellisellä sektiolla. Leikkauksen puudutus epäonnistui, tunsin kaiken leikkaus kivun, onneksi aika nopeasti minut laitettiin lääkkeillä …