Siirry pääsisältöön

Maaliskuu 2020

Ulkoilu auttaa tähän corona ahdistukseen. 


Elämäni mullisttavin kevät ja tietenkin iso pelko pienestä Markuksesta, joka kuuluu riskiryhmään vaikean atsman ja sydänsairauden takia. Viime viikolla kauhulla seurasin corona viruksen uutisia ympäri Suomea ja hallituksen ohjeistusta kansalle. Eilen seurasin hallituksen lopullista tiedotusta tulevasta poikkeusoloista, koulut suljetaan ja niin edelleen.. 

 Itse haluan suojella omaa rakasta Markusta tältä taudilta. Meille ei tule kukaan kylään, ja Markus ei lähde kotoa mihinkään. Meistä kukaan ei liiku mihinkään, paitsi toinen vanhempi hakee aamulla aikasin pakolliset ruoka ostokset. Ollaan myös hankittu vähän pakkaseen ruokaa, että selvitään, jos liikkuminen kielletään ihan kokonaan.  Koululainen jäi jo eilen koulusta pois, koska meidän perhe ei ota mitään riskiä.  Eilen äiti piti Mikaelilille 3-luokkalaiselle kotikoulua, ja tänään. Poikani teki kässän tunnilla mielellään ketjusilmukoita, josta tehdään pupun häntä pääsiäispupulle. Taidettiin opiskella enemmänkin tehtäviä, mitä pyydettiin tekemään, tärkeintä oli saada pojan ajatukset pysymään koulun käynnissä. 

Ollaan tehty useampi metsäretki koko perheen voimin, se on tehnyt hyvää meille kaikille, etenkin omalle ahdistukselle/ajatukselle. Ulkoilu tekee hyvää, ja sitä tullaan joka päivä toteuttamaan täällä maalla. Onneksi asutaan maalla ja omassa rauhassa, ei tarvitse pelätä naapureita ja muita ihmisiä. Eilenkin lapset kävi ulkona 4 kertaa, ja oli pitkiä aikoja. Ulkoilu myös rauhoittaa lapsen mieltä ja pääsee purkamaan levotonta oloa. 

Viime viikolla oli Markuksen sydän kontrolli, sanottiin suoraan miten asiat on ja mitä vielä tullaan tekemään. Sairaala käynnistä jäi jälki käteen pelottava ja rauhoton mieli, omat pasmat meni sekaisin(elin koko päivän sumussa).Onneksi olen saanut sulatella asioita rauhassa viikon verran, enää ei tunnu niin pahalta, tiedän, että tulevat leikkaukset auttaa Markusta elämään tätä elämää. Markuksen korjausleikkaus epäonnistui, sydämessä on edellen iso reikä(onneksi paljon pienempi mitä vielä marraskuussa oli) Tästä tuli paha mieli. Markuksen sydämen reikä ei mene itsestään kiinni kammiossa, se tullaan leikkamaan toisella avosydän leikkauksella. Leikkauksesta tulee olemaan haastava, koska reikä on pahassa paikkaan. Lääkäri sanoi varautukaa tulevaan leikkaukseen! Tällä hetkellä Markusta kasvatellaan tulevaan leikkaukseen, koska on aika pieni kooltaan. Markuksen keuhkovaltimon tyveä tullaan myös operoimaan lapsuuden aikana, koska keuhkot kasvaa. Jossain vaihessa vaihdetaan uusi keuhkovaltimoläppä(mihin olin jo henkisesti varautunut). Noihin kahteen muuhun en ollut osannut henkisesti varautua, näin mennään, tälläiset pelikortit on annettu minun rakkaalle pojalle. Positiivinen ajatus tästä on, että edellinen leikkaus on auttanut minun pientä poikaa, jaksaa enemmän touhuta, ja on energisempi ja on kasvanut(ollaan miinus käyrillä) Eli sydän voi paremmin.  


Toivotan kaikille arkeen jaksamista ja voimia! 💗

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lokakuu 2021

  Makramee seinävaate linnut Löysin aivan ihanan makramee seinävaatteen, aiheena linnut. Ostin tämän tutultani. Itse en osaa tälläistä tehdä. Laitoin makramee seivävaatteen makuuhuoneen seinälle koristamaan. Minusta makramee työt ovat kauniita. Ihanaa viikkoa sinulle!

Marraskuu 2021

  Viime viikolla surua ja iloa. Tänään tuli viikko rakkaan Hartti pojan pois menosta. Nytkin valuu kyyneleet silmistä, kun kirjoitan karvaisesta kaverista postausta. Hartti oli meidän rakas perheenjäsen, ja ennen kaikkea minun isoin tuki ja ystävä arjen keskellä. Minä kaipaan Harttia paljon, mutta sydämeen olen kätkennyt kalleimmat muistot. Minä voin Hartti sinua katsella kuvista ja tuhkasi muistuttaa, että olet mamin lähellä. Olit hyvä koira ja enemmänkin meidän perheelle. En olisi uskonnut, että samalla viikolla itketään ja voidaan tosi huonosti ja loppu viikosta on iloisia muutoksia perheessä. Meille tuli yllätys ehdotus, perjantaina tarjottiin sijoitus koiranpentua. Olimme ekana aika kielteisiä, ei vielä, halutaan olla rauhassa Hartin surun kanssa, mutta asia jäi hautumaan mieleen. Otettiin yhteyttä kasvattajaan, ja tarkennettiin mitä sijoitus koiran ehdot meiltä vaatii. Hartti oli sijoituskoira Tanskasta.  Elettiin lauantain aamupäivää ja saatiin sähköpostia kasvattajalta, ja sijo

Lokakuu 2017

Ihastelin Jotex verhoja!  Kävin äsken ihastelemassa pitkästä aikaan Jotex verho valikoimaa. Olipa upeita verhoja. En voinut vastustaa näitä verhoja, tilasin pitkäverhot. :) Olisi ollut kaikkea ihanaa sisustus juttua, maltillisesti hankitaan tavaraa ja sisustus juttuja. ;)  Nyt odotan innokkaasti tulevaa posti lähetystä, ja uusia verhoja. Sitä ennen pestävä ikkunat puhtaaksi.  Ihanaa viikonloppua!