Siirry pääsisältöön

Toukokuu 2019

Vauva arkea kotona, tämä on parasta. <3


Ihanaa vauva arkea kotona, tämä on parasta. Meidän pieni on ihana ja rakastettu vauva ikää 1 kk, paino 3180 g.<3<3

Vauvan ensi taival ei ollut helppo, oli erilaisia mutkia matkassa. Meidän pieni oli Mikkelin keskussairaalassa vauvateholla 3 viikkoa ja 5 päivää, itse olin koko ajan mukana sairaalassa. Pienen sydänsairaus oli syntymän jälkeen paljon parempi, vauva hapettui hyvin, saturaatiot pysyi hyvänä. Pieni kävi ensimmäisellä ambulanssi ja kaupunki reissullaan alle vuorokauden ikäisenä Kuopion yliopisto sairaalassa sydän tarkastuksessa. Sieltä reissulta sydänkardiologi kertoi puhelimessa hyvät tiedot, pienen sydän leikataan 1-vuoden iässä, tarvittaessa aiemmin, jos sydämen tilanne muuttuu. Tämä tieto itseäni helpotti, tajusin meidän pieni on ihan normi vauva, vaikka on sydämessä omaa vikaa. Pienen sydäntä seurataan joka kuukausi poliklinakka käynneillä. Vauvatehon aikana sydän ultrattiin 3 kertaa, itse pääsin joka kerta olemaan mukana.

Meidän pienen isoin ongelma on alhaiset verensokerit, vauvateholla olimme sen takia. Pientä hoidettiin vahvalla glukoosi liuoksilla ja sen jälkeen sokerilääkkeillä.  Meidän pienellä oli nenämahaletku (oli 3 vko ja 5 p), kun ei jaksanut itse syödä tuttipullosta kaikkea maitoa, itsekin letkutin letkuun maitoa ja lääkkeitä. 

Samalla vauvateho jaksolla meidän pienelle tapahtui hoitovirhe vasempaan kämmenselkään, 20 % glukoosiliuos vuosi vasempaan kämmenselän kudokseen. Kemiallinen palovamma. Tämä tuntui ihan hirveältä ja uskomattomalta tapahtumalta meidän pienelle vauvalle. Vauvatehon aikana kirurgi oli tuttu näky, meidän pienen hoitojen yhteydessä. Kirurgi seurasi sydänvauvan käden vammaa ja haavan paranemista. Pienessä kädessä vamma näytti pahalta, mutta se rupesi haavahoitojen jälkeen näyttää, joka päivä paremmalta, luotin itsekin  kyllä se paranee. Tein tapahtuneesta vahinkoilmoituksen, tälläistä en halua muille sattuvan enää. Vahvoja tiputtelu lioksia, pitää aina seurata, meidän pieneltä ei seurattu 4 tuntiin, onneksi ei tapatunut pahempaa. 

Samalla vauvateho jaksolla pieni sairasti ensimmäisen viruksen, itse säikähdin hirveästi, olin huollissani omasta pienestä. Olisin itselleni ottanut kaikki pienen vaivat, tuntui pahalta seurata, kun pieni hengitti apulihaksilla, sykkeet korkeammat ja happisaturaatio arvot hiukan alhaisemmat. Pieni oli yli viikon verran eristyksissä, itse sain liikkua osastolla hyvän käsihygienia ehdoilla, muuten olisi pienen huonen seinät kaatunut päälle. Pieni voitti taudin, ei tarvinnut lisähappea, limaa imettiin imulla pois. 

Tämä hetkinen tilanne kotona seurataan edelleen pienen verensokeri arvoja, annetaan sokeri lääkkettä, ruokailu väli 3 h välein. Ihana olla kotona pienen kanssa, onneksi pärjätään, meidän osalta vauvaa seuraillaan enemmän, verrattuna normi vauva elämään.

Tässä pieni tarina meidän pienen alku taipaleelta. Pieni nukkuu nytkin äidin sylissä, lähdettävä tarkistamaan 1 h ruokailun jälkeen paasto verensokeri pieneltä. TOIVOTTAVASTI ALHAISET VERENSOKERIT JOSSAIN VAIHEESSA MUUTTUU PAREMPAAN SUUNTAAN ja päästään lääkkeestä eroon.




Ihanaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lokakuu 2021

  Makramee seinävaate linnut Löysin aivan ihanan makramee seinävaatteen, aiheena linnut. Ostin tämän tutultani. Itse en osaa tälläistä tehdä. Laitoin makramee seivävaatteen makuuhuoneen seinälle koristamaan. Minusta makramee työt ovat kauniita. Ihanaa viikkoa sinulle!

Marraskuu 2021

  Viime viikolla surua ja iloa. Tänään tuli viikko rakkaan Hartti pojan pois menosta. Nytkin valuu kyyneleet silmistä, kun kirjoitan karvaisesta kaverista postausta. Hartti oli meidän rakas perheenjäsen, ja ennen kaikkea minun isoin tuki ja ystävä arjen keskellä. Minä kaipaan Harttia paljon, mutta sydämeen olen kätkennyt kalleimmat muistot. Minä voin Hartti sinua katsella kuvista ja tuhkasi muistuttaa, että olet mamin lähellä. Olit hyvä koira ja enemmänkin meidän perheelle. En olisi uskonnut, että samalla viikolla itketään ja voidaan tosi huonosti ja loppu viikosta on iloisia muutoksia perheessä. Meille tuli yllätys ehdotus, perjantaina tarjottiin sijoitus koiranpentua. Olimme ekana aika kielteisiä, ei vielä, halutaan olla rauhassa Hartin surun kanssa, mutta asia jäi hautumaan mieleen. Otettiin yhteyttä kasvattajaan, ja tarkennettiin mitä sijoitus koiran ehdot meiltä vaatii. Hartti oli sijoituskoira Tanskasta.  Elettiin lauantain aamupäivää ja saatiin sähköpostia kasvattajalta, ja sijo

Lokakuu 2017

Ihastelin Jotex verhoja!  Kävin äsken ihastelemassa pitkästä aikaan Jotex verho valikoimaa. Olipa upeita verhoja. En voinut vastustaa näitä verhoja, tilasin pitkäverhot. :) Olisi ollut kaikkea ihanaa sisustus juttua, maltillisesti hankitaan tavaraa ja sisustus juttuja. ;)  Nyt odotan innokkaasti tulevaa posti lähetystä, ja uusia verhoja. Sitä ennen pestävä ikkunat puhtaaksi.  Ihanaa viikonloppua!