Siirry pääsisältöön

Toukokuu 2019

Vauva arkea kotona, tämä on parasta. <3


Ihanaa vauva arkea kotona, tämä on parasta. Meidän pieni on ihana ja rakastettu vauva ikää 1 kk, paino 3180 g.<3<3

Vauvan ensi taival ei ollut helppo, oli erilaisia mutkia matkassa. Meidän pieni oli Mikkelin keskussairaalassa vauvateholla 3 viikkoa ja 5 päivää, itse olin koko ajan mukana sairaalassa. Pienen sydänsairaus oli syntymän jälkeen paljon parempi, vauva hapettui hyvin, saturaatiot pysyi hyvänä. Pieni kävi ensimmäisellä ambulanssi ja kaupunki reissullaan alle vuorokauden ikäisenä Kuopion yliopisto sairaalassa sydän tarkastuksessa. Sieltä reissulta sydänkardiologi kertoi puhelimessa hyvät tiedot, pienen sydän leikataan 1-vuoden iässä, tarvittaessa aiemmin, jos sydämen tilanne muuttuu. Tämä tieto itseäni helpotti, tajusin meidän pieni on ihan normi vauva, vaikka on sydämessä omaa vikaa. Pienen sydäntä seurataan joka kuukausi poliklinakka käynneillä. Vauvatehon aikana sydän ultrattiin 3 kertaa, itse pääsin joka kerta olemaan mukana.

Meidän pienen isoin ongelma on alhaiset verensokerit, vauvateholla olimme sen takia. Pientä hoidettiin vahvalla glukoosi liuoksilla ja sen jälkeen sokerilääkkeillä.  Meidän pienellä oli nenämahaletku (oli 3 vko ja 5 p), kun ei jaksanut itse syödä tuttipullosta kaikkea maitoa, itsekin letkutin letkuun maitoa ja lääkkeitä. 

Samalla vauvateho jaksolla meidän pienelle tapahtui hoitovirhe vasempaan kämmenselkään, 20 % glukoosiliuos vuosi vasempaan kämmenselän kudokseen. Kemiallinen palovamma. Tämä tuntui ihan hirveältä ja uskomattomalta tapahtumalta meidän pienelle vauvalle. Vauvatehon aikana kirurgi oli tuttu näky, meidän pienen hoitojen yhteydessä. Kirurgi seurasi sydänvauvan käden vammaa ja haavan paranemista. Pienessä kädessä vamma näytti pahalta, mutta se rupesi haavahoitojen jälkeen näyttää, joka päivä paremmalta, luotin itsekin  kyllä se paranee. Tein tapahtuneesta vahinkoilmoituksen, tälläistä en halua muille sattuvan enää. Vahvoja tiputtelu lioksia, pitää aina seurata, meidän pieneltä ei seurattu 4 tuntiin, onneksi ei tapatunut pahempaa. 

Samalla vauvateho jaksolla pieni sairasti ensimmäisen viruksen, itse säikähdin hirveästi, olin huollissani omasta pienestä. Olisin itselleni ottanut kaikki pienen vaivat, tuntui pahalta seurata, kun pieni hengitti apulihaksilla, sykkeet korkeammat ja happisaturaatio arvot hiukan alhaisemmat. Pieni oli yli viikon verran eristyksissä, itse sain liikkua osastolla hyvän käsihygienia ehdoilla, muuten olisi pienen huonen seinät kaatunut päälle. Pieni voitti taudin, ei tarvinnut lisähappea, limaa imettiin imulla pois. 

Tämä hetkinen tilanne kotona seurataan edelleen pienen verensokeri arvoja, annetaan sokeri lääkkettä, ruokailu väli 3 h välein. Ihana olla kotona pienen kanssa, onneksi pärjätään, meidän osalta vauvaa seuraillaan enemmän, verrattuna normi vauva elämään.

Tässä pieni tarina meidän pienen alku taipaleelta. Pieni nukkuu nytkin äidin sylissä, lähdettävä tarkistamaan 1 h ruokailun jälkeen paasto verensokeri pieneltä. TOIVOTTAVASTI ALHAISET VERENSOKERIT JOSSAIN VAIHEESSA MUUTTUU PAREMPAAN SUUNTAAN ja päästään lääkkeestä eroon.
Ihanaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuu 2019

Vauvan tuoksua on ollut 2 viikkoa.

10.4 syntyi meidän pieni klo 13.39 kiireellisellä sektiolla Mikkelin keskussairaalassa. Minua rupesi sinänä päivänä koskemaan vatsaan, vielä istukan kohdalle. Edellisenä päivänä olin huolissan itsestäni ja pienestä, kun kävin Mikkelin sairaalassa ultrassa. Silloin huomattiin vauvan virtaukset huonontuneet ja minun istukan toiminta. 

Onneksi minulle tuli se kova vatsa kipu, ilmeisesti istukka oli irtoamassa ja supistukset kovenivat. Mentiin Mikkelin keskussairalaan klo 11.45 ja siitä suoraan tarkkailuun. Sydänkäyrällä näkyi kohdun supistukset ja tuli vauvan sydänäänen lasku. Sen jälkeen tutkimus huone oli täynnä lääkäreitä ja hoitajia. Syynnytyslääkäri sanoi, että minua ei enää ehditä siirtämään Helsinkiin leikkaukseen, kun vauvalla on hätä. Siitä ruvettiin minua heti valmistelee leikkaukseen. 

Pieni syntyi klo 13.39 kiirellisellä sektiolla. Leikkauksen puudutus epäonnistui, tunsin kaiken leikkaus kivun, onneksi aika nopeasti minut laitettiin lääkkeillä …

Maaliskuu 2019

Tänään alkoi mammaloma! Kävin Hong Kongista ostaa uuden ihanan maton. Orvokkeja bongattu Tokmannilla. 

Tänään alkoi minun mammaloma! Palkitsin itseni kukka-asetelmalla, kävin hakemassa kanta kukkakaupasta. Yksi etappi takana. <3 Alku talvella luulin, että en selviä näin pitkälle, minä pääsin. Olen tosi iloinen. Tähän saakka kaikki mennyt hyvin ja ennen kaikkea olen selvinnyt jo aika varmoille viikoille. 
Kuvan otin tänään aamulla, kun kävin MKS sairaalassa tarkastuksessa ja sain toiset kortisoonipikit kypsyttämään vauvan keuhkoja. Eilen kävin Helsingin Naistenklinikalla tarkastuksissa vauvalla ja minulla kaikki hyvin. Pari kertaa joudun käymään vielä Helsingissä tarkastuksissa ja verikokeissa, ennen H-hetkeä. Eilen saatiin virallinen sektio päivä, jännittää. Loppu pelissä ei mene enää kauan, kun pääsen näkemään mieheni kanssa ensimmäisen kerran meidän pienen rakkaus pakkauksen. <3<3<3 Nytkin meinaa tulla kyynel silmään. Olen ollut tässä raskaudessa enemmän herkempi, ehkä kok…

Maaliskuu 2017

Elämän pieniä iloja viikon ajalta! <3 Pupu talo, kukkasiemenet laitettu multaan, orkovokin haaveilua, Wimma ja kuu maisema. Kaunis aurinkoinen järvi maisema. 
Meidän pupusen puputalo. Olen ommellut puputalon ikkunoihin verhot, vielä maalattava valkoiset verhotangot. Pieniä juttuja kevään aikana lisään puputaloon. 
Istutin kukkasiemenet multaan, turveruukkuihin. Kuva on meidän kodinhoitohuoneesta. Tällä hetkellä pidetään kodinhoitohuoneessa lastenvaunuja, koska ei ole vielä rakennettu autotallia/varastoa. Olisin muuten ottanut koko kuvan meidän ihanasta kodinhoitohuoneesta. 
Istutin vesimelonia, laventelia, sarviorvokkia, valkoista lobeliaa, sinistä lovbeliaa ja idän unikkoa. Ensimmäistä kertaa kokeilen itse taimia kasvatella, katsotaan lähteekö pienet taimet puskemaan. Täällä odotetaan innolla pinetä vihreää alkua. On tämä jännittävää puuhaa. 
Olen haaveillut orvokki istuksia, löysin vanhan kuvan tietokoneelta. Kiva välillä haaveilla. <3
Wimma nautiskelija. 

Ostin tarjouksesta vaaleanp…