Tiikerikakku.
Eilen leivoin tiikerikakkua, oli pakko kokeilla uutta uunia. Uuni toimi hyvin, ja olin tyytyväinen. Jatkossa uskaltaa taas leipoa, se on mukavaa.
Tiikerikakun leivoin ihan perus ohjeella.
200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitut mausteet, laivinjauhe ja jauhot varovasti sekoittaen.
Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää 3 rkl kaakaojauhetta siivilän läpi ja 3 rkl maitoa, sekoita massa. Voitele vuoka ja laita korppujauhoja. Pane vuoan pohjalle kerros vaalea taikinaa (1/3) ja sen päälle puolet tummasta taikinasta. Käytä levittämisessä apuna kahta pientä lusikkaa. Toista kerrokset ja pane lopuksi kerros vaaleaa taikinaa.
Paista 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia.
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Kommentit
Lähetä kommentti